Геращенко повідомила, що Україна в ООН працює над двома важливими резолюціями

25 Жовтня 2018, 20:23

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що українські дипломати працюють над тим, щоб протягом 73 сесії Генасамблеї ООН було прийнято дві важливі резолюції, а саме – про порушення прав людини в окупованому Криму та про мілітаризацію окупованого Криму і Азовського моря. Про це в четвер, 25 жовтня, вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

 

"Перша – про порушення прав людини в окупованому Криму. Вже в листопаді проект резолюції буде розглянуто на третьому комітеті ООН і в грудні – проголосований на Генасамблеї. Й друга надважлива резолюція, яка буде прийнята на поточній сесії – про мілітаризацію окупованого Криму і Азовського моря. Сьогодні резолюцію по Азовському морю проголосував Європарламент. Наступну резолюцію –має прийняти Генасамблея ООН. У Росії земля і море мають горіти під ногами", – наголосила Геращенко.

 

Як повідомлялося,  25 жовтня Європейський парламент  схвалив резолюцію щодо ситуації в Азовському морі, яка передбачає посилення санкцій проти РФ у разі загострення ситуації.