Суд оголосив вирок одному з підозрюваних у замаху на Чорновол

25 Жовтня 2018, 18:04

Бориспільський міський районний суд Київської області оголосив вирок Ігорю Корнілову, підозрюваному в замаху на вбивство журналістки Тетяни Чорновол, його засудили до п'яти років позбавлення волі. Про це повідомив його адвокат Валерій Буняк.

 

"Вирок дали п'ять років", – заявив Буняк.

 

За його словами, він готуватиме апеляцію на вирок суду, але остаточне рішення, чи подавати апеляційну скаргу, буде за Корніловим.

 

"Ми відстоюємо ту позицію, що він не є причетним до даного злочину", – наголосив адвокат.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня 2013 року Чорновол жорстоко побили невідомі на Бориспільській трасі під Києвом. За даними міліції, вона їхала у власному автомобілі і її "підрізало" інше авто. Невідомі витягли журналістку і побили, після чого автомобіль скинули в кювет.

 

6 лютого 2014 року заступник генпрокурора заявив, що розслідування справи про побиття активістки Майдану і журналістки Тетяни Чорновол завершено. Слідство дійшло до висновку, що напад на неї був здійснений з хуліганських міркувань за те, що вона підрізала автомобіль на дорозі.

 

9 січня 2018 року Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування та направила обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство журналістки Тетяни Чорновол. Зазначається, що загалом за вказаним фактом повідомлено підозри п'ятьом особам: стосовно двох обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, одна особа перебуває у розшуку, один підозрюваний помер.