У Львові стартував другий Безпековий форум

25 Жовтня 2018, 13:01

У четвер, 25 жовтня, в Центрі Митрополита Андрея Шептицького у Львові стартував другий Безпековий форум. Упродовж двох днів він збере понад 240 учасників з України та з-за кордону, а також близько 40 авторитетних експертів, готових ділитися ідеями, досвідом і знаннями.

 

Серед основних тем, які висвітлюватимуть під час Форуму:

  1. «Залежність чи вразливість. Як «Північний потік-2» змінює картину світу».
  2. «Ситуація в Азовському морі як економічний безпековий та соціальний виклик».
  3. «Пропаганда — ведення асиметричної війни».
  4. «Політика щодо окупованих територій».
  5. «Оборона як сучасне поняття — безпека як основа управління державою».

 

Топ-спікерами будуть:

— Река Смеркені, віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим Заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом;

— Стівен Блокманс, старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центр вивчення європейської політики (CEPS);

— Глен Ґрант, полковник Британської Армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього;

— Глен Ховард, президент Jamestown Foundation;

— Бен Годжес, генерал-лейтенант американської армії у відставці, який торік ще був командувачем Сухопутних військ США в Європі та брав участь у Безпековому форумі 2017, цього року виступить не лише в ролі учасника, але і як почесний співголова Форуму.

 

 

Учасників заходу привітав міський голова Львова Андрій Садовий.

 

"Ми мали дискусії ще перед початком форуму. Я задав нашим колегам, які приїхали з різних аналітичних центрів, питання дуже просте: чи були в світі подібні приклади, коли країна би перебувала в такій ситуації,  в якій є Україна, маючи на увазі агресію, внутрішні проблеми, корупцію, олігархію, і щоб перемогти, показати успіх і позитивний приклад? Мої колеги сказали, що такого ще не було за останні 100 років", – наголосив Садовий.

 

 

 

За його словами, що виграти Росія напала на Україну і щоб виграти цю війну за незалежність, Україні потрібно вигравати битви:

 

"Перша битва – це політична битва. На сьогодні ворог буде робити все можливе, щоб залізти всередину, створювати проблеми у нас в країні, впливати на наших політиків. Ми сьогодні знаємо тих людей, які працюють на Путіна, знаємо їхні прізвища – Медведчук, Вілкул, Добкін, Рабінович. Вони відкрито їздять в Росію, отримують інструкції. А що ми робимо для того, щоб припинити їхню діяльність? Насправді наші корупціонери можуть мати прекрасну антиросійську риторику. Якщо ми найближчим часом не приймемо закон про вибори до Верховної Ради за відкритими списками і пропорційною системою, важко говорити про бажання побороти політичну корупцію в нашій країні", – пояснив міський голова.

 

"Друга велика битва, яку нам треба вигравати – це економічна битва. Якщо говорити про економічну битву, то ми повинні говорити про необхідність максимальних інвестицій у військово-промисловий комплекс, без сучасної зброї – важко буде перемагати. Тут важливо відкрити можливості, щоб наші оборонні підприємства були готові прийняти західних інвесторів, партнерів зі США, Британії, з тих раїн, які мають великий досвід і мають сьогодні сучасні технології.  Третя велика битва – це мілітарна битва. Ми гордимось нашим захисником, нашим воїном, який показав приклад мужності цілому світу. Але чи є цей наш воїн захищеним, чи є він максимально підтриманий, коли він вертається додому? Четверта битва – це зовнішньо-політична битва, щоб її виграти міністра має мати ситуацію в країні, де мінімізована корупція, де є ріст економіки, де найкраще озброєння, тоді набагато простіше говорити з нашими партнерами. Нам важливо вибудовувати дуже сильні двосторонні взаємовигідні відносини з нашими сусідами з центральної Європи" – зазначив мер Львова.

 

З повною програмою форуму можна ознайомитися на сайті.

 

Матеріал опубліковано на правах реклами.