Коаліція на чолі із США завдала авіаудару по мечеті в Сирії, є загиблі

22 Жовтня 2018, 15:50

Коаліція на чолі із США повідомила, що ліквідувала бойовиків на сході Сирії, завдавши авіаудару по мечеті, яку терористичне угрупування "Ісламська держава" використовувало як базу. Про це повідомляє Reuters.

 

Водночас Сирійська обсерваторія з прав людини заявила, що внаслідок авіаударів 18-19 жовтня в селі Аль-Суса та його околицях загинула 41 людина, з яких – 10 дітей. За даними спостерігачів, більшість з них були іракськими родичами бойовиків ІДІЛ.

 

Як зазначається, унаслідок атаки сил коаліції також були ліквідовані 22 джихадисти біля річки Євфрат.

 

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ Сирії заявило, що літаки коаліції "вчинили злочин", у результаті чого загинуло щонайменше 62 мирних жителя в Аль-Сусі та сусідньому селі провінції Дейр-ез-Зор. Так, Дамаск звинуватив коаліцію на чолі із США у "безжальному бомбардуванні" та закликав ООН "карати агресорів".

 

Представник очолюваної США міжнародної антитерористичної коаліції полковник Шон Раян наголосив, що використання бойовиками ІДІЛ мечеті як бази "є ще одним прикладом їх порушення військового закону". За його словами, коаліція стежила за цим об'єктом, щоб знати, коли там присутні лише бойовики. Крім того, він додав, що вони розслідують повідомлення щодо загиблих серед мирного населення.

 

Нагадаємо, 9 вересня російська та сирійська авіація відновила інтенсивне бомбардування у провінціях Ідліб і Хама на тлі спроб Дамаска витиснути сирійських повстанців з їхнього останнього оплоту після того, як російсько-ірансько-турецький саміт не зміг домовитись про перемир’я. 

 

19 жовтня стало відомо, що в Сирії сили режиму сирійського президента Башара Асада та проіранські угруповання продовжують обстрілювати з артилерії зону деескалації в сирійській провінції Ідліб, унаслідок чого поранення отримали двоє дітей. 

 

27 жовтня в турецькому місті Стамбул відбудеться саміт між лідерами Туреччини, Росії, Німеччини та Франції щодо конфлікту в Сирії.