США готують санкції проти компаній РФ у Сирії – NBC

17 Жовтня 2018, 22:37

Адміністрація президента Сполучених Штатів розробляє пакет санкцій проти російських і іранських компаній, які працюють над відновленням Сирії. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NBC у середу, 17 жовтня.

 

Зазначається, що Вашингтон має намір припинити програми надання фінансової та іншої допомоги відновленню тих районів Сирії, в яких присутні війська Ірану і РФ.

 

"Головною ціллю нової стратегії Дональда Трампа є усунення сил Ірану та його союзників із Сирії задля запобігання сплеску відкритого конфлікту між державами", – йдеться у повідомленні.

 

Також наголошується, що США продовжуватимуть знищувати осередки бойовиків ІДІЛ і розроблять план політичного перехідного періоду, який не передбачає відставку президента Сирії Башара Асада.

 

Нагадаємо, 28 вересня спеціальний представник США у Сирії Джеймс Джеффрі повідомив, що США залишаться в Сирії до тих пір, поки там зберігає військову присутність Іран, однак роль Вашингтона не обов'язково передбачатиме присутність військовослужбовців.