ДПСУ зафіксувала факти незаконної діяльності РФ у морській зоні України

10 Жовтня 2018, 15:40

Морська охорона Державної прикордонної служби України зафіксувала та задокументувала факти, що підтверджують незаконну діяльність РФ у Виключній (морській) економічній зоні України. Про це в середу, 10 жовтня, повідомляє прес-служба відомства.

 

 

"У ході планового патрулювання північної частини В(м)ЕЗ України кораблем Морської охорони "Миколаїв" паралельно із прикордонним літаком Diamond черговий раз зафіксовано і задокументовано факти, що підтверджують незаконну діяльність РФ у В(м)ЕЗ України", – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається,  окупанти самопідйомну бурову установку "Петро Годованець", яка була незаконно захоплена в 2014 році та пізніше перейменована окупаційною владою у "Крим-2", перемістили з Голіцинського до Штормового газоконденсатного родовища.

 

"Традиційно, із наближенням корабля Морської охорони до району родовищ, йому на зустріч висунулися кораблі ЧФ РФ та Берегової охорони Прикордонної Служби ФСБ РФ, які в радіоперемовинах запитали наш корабель про мету знаходження в "економічній зоні Росії". Отримавши відповідь, що корабель Морської охорони Державної прикордонної служби України перебуває на службі в морській економічній зоні України, зауважили, що не мають більше питань", – заявили в ДПСУ.

 

Крім того, у відомстві наголосили, що зібрані матеріали щодо протиправних дій РФ у В(м)ЕЗ України узагальнено та направлено за компетенцією до Військової прокуратури, прокуратури АР Крим, СБУ, а також проінформовано ПАТ "ДАТ Чорноморнафтогаз".

 

 

 

Як повідомлялося, у вересня 2017 року прокуратура Автономної Республіки Крим розслідує захоплення та викрадення морської техніки, незаконної розробки природних ресурсів у морській економічній зоні України та видобування природного газу окупаційною владою РФ. Зокрема, розслідування проводиться за фактами захоплення та викрадення 27 суден і чотири самопідіймальних плавучих бурових установок.