Луценко заявив, що близько 500 особам повідомлено про підозру в зв’язку із окупацією Криму

10 Жовтня 2018, 15:19

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що українські правоохоронці оголосили підозру 467 особам в зв'язку із окупацією Росією Криму. Про це в середу, 10 жовтня, він заявив на презентації стратегії розвитку прокуратури АР Крим на 2019-2022 роки.

 

"Щодо переслідування осіб, причетних до вчинення злочинів проти основ національної безпеки. За вказаними фактами повідомлено про підозру після ретельного збору інформації, – як ви розумієте, ця інформація збирається в незвичайних умовах, – але, тим не менш, підозру оголошено 467 особам", – зазначив Луценко.

 

За його словами, до суду скеровано 100 кримінальних проваджень з обвинувальними актами. Зокрема, йдеться про 64 справи проти колишніх депутатів Верховної Ради Криму, 21 – Севастопольської міської ради, а також провадження щодо так званого "міністра охорони здоров'я" Криму та шістьох членів незаконного збройного формування "Самооборона Криму".

 

"На цей момент судами постановлено уже три вироки за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 ККУ) і державну зраду (ст. 111 ККУ). Зокрема, стосовно колишнього депутата так званої Євпаторійської міської ради Сергія Осьмініна, члена всеросійського громадського руху "Волонтеры Победы", а також так званого "заступника міністра спорту Республіки Крим", який надавав допомогу Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України", – додав глава ГПУ.

 

Як повідомлялося 5 червня, прокуратура повідомила про підозру трьом учасникам так званої "самооборони Криму", які викрали координатора руху "Євромайдан Крим" Андрія Щекуна та інших українських активістів в окупованому Криму.

 

11 червня стало відомо, що правоохоронці повідомили про нову підозру керівнику незаконно створеного збройного формування "самооборона Криму" Армену Мартояну, якому інкримінують викрадення та утримування активістів Євромайдану. 

читати ще

показати ще