Прокуратура Києва передала СБУ провадження щодо конфлікту між працівниками САП та НАБУ

20 Вересня 2018, 16:30

Прокуратура Києва передала Службі безпеки України в Києві та Київській області для здійснення подальшого досудового розслідування матеріали кримінального провадження щодо подій біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це в четвер, 20 вересня, повідомляє прес-служба прокуратури столиці.

 

"Відомості за фактом перевищення влади, що супроводжувалося насильством відносно працівника Генеральної прокуратури України із заподіянням останньому тілесних ушкоджень, внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 365 КК України. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснюватиме столична прокуратура", – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 19 вересня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, оскільки дізнався про затримання детективів Бюро за встановлення прослуховуючих пристроїв у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. 

 

Згодом Ситник заперечив встановлення апаратури для прослуховування в приміщеннях Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Поліція Києва порушила кримінальне провадження за фактом конфлікту між працівниками НАБУ і САП. Слідчий Шевченківського райуправління на підставі зібраних матеріалів про перевищення влади і застосуванні насильства до працівників Генеральної прокуратури вніс відомості в ЄРДР за ч. 2 ст. 365.