У Києві під ГПУ проходить акція протесту через справу Тумгоєва

17 Вересня 2018, 12:26

У Києві під будівлею Генеральної прокуратури України в понеділок, 17 вересня, проходить акція протесту, учасники якої засуджують передачу РФ  Тимура Тумгоєва, а також вимагають відставки очільника ГПУ Юрія Луценка.  Про це повідомляють учасники акції у Facebook.

 

 

"Під стінами ГПУ вже зібралось багато людей. Ми вимагаємо пояснити, чому влада цинічно віддала Росії Тимура Тумгоєва –  добровольця з Інгушетії, який воював за нас в російсько-українській війні", – повідомили в прес-службі "Національного корпусу". 

 

 

"Під ГПУ гаряче. Розбиті вікна, купа диму і газу. Луценка у відставку", – написав координатор в "С14" Сергій Мазур.

 

Як зазначили мітингарі, силовики застосували сльозогінний газ. Своєю чергою, учасники акцій протесту почали кидати в будівлю ГПУ бруківку та розбивати двері.

 

"В ГПУ відмовляються йти на діалог з громадою, а труять людей газом та поливають водою. Прибувають нові автобуси з силовиками", – йдеться в повідомленні.

 

 

 

Крім того, активісти серед спецпризначенців Нацполіції впізнали" колишніх беркутівців з Майдану".

 

 

 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 12 вересня Генеральна прокуратура України за запитом ФСБ видала Росії інгуша Тимура Тумгоєва, який воював на Донбасі проти незаконних збройних формувань. 

 

13 вересня Генеральна прокуратура підтвердила, що Україна передала Росії громадянина РФ Тимура Тумгоєва. Водночас у ГПУ не підтвердили дані про те, що Тумгоєв воював на Донбасі на боці українських військ. За словами прес-секретаря Генпрокуратури, за весь час розгляду ГПУ запиту про видачу Тумгоєв будь-яких даних про його участь в АТО не надходило, також жодного разу про це не заявила сторона захисту.

 

Своєю чергою, командир батальйону імені Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський повідомив, що Тимур Тумгоєв є членом його батальйону та брав участь в бойових діях на Донбасі.