Командир одного з батальйонів заявив, що екстрадований до РФ Тумгоєв був учасником АТО

13 Вересня 2018, 22:33

Командир батальйону імені Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський повідомив, що Тимур Тумгоєв, якого Генеральна прокуратура екстрадувала до Росії, є членом його батальйону та брав участь в бойових діях на Донбасі. Про це він повідомив у коментарі LIGA.net.
 

"З листопада 2017 він брав участь з нашими хлопцями на передовій. Звичайно, він не застав 2014-2016 року, коли дійсно йшли конкретні бої… Але бойові дії і сьогодні тривають", – наголосив Чеберлоєвський.

 

За його словами, у Тумгоєва було посвідчення члена батальйону імені Шейха Мансура, а правоохоронці про це знали.

 

Водночас Чеберлоєвський зазначив, що є ще кілька розшукуваних РФ чеченців, які брали участь в російсько-чеченських війнах, яких в Україні зараз "тягають по судах і задають якісь питання".

 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 12 вересня Генеральна прокуратура України за запитом ФСБ видала Росії інгуша Тимура Тумгоєва, який воював на Донбасі проти незаконних збройних формувань. 

 

13 вересня Генеральна прокуратура підтвердила, що Україна передала Росії громадянина РФ Тимура Тумгоєва. Водночас у ГПУ не підтвердили дані про те, що Тумгоєв воював на Донбасі на боці українських військ. За словами прес-секретаря Генпрокуратури, за весь час розгляду ГПУ запиту про видачу Тумгоєв будь-яких даних про його участь в АТО не надходило, також жодного разу про це не заявила сторона захисту.