CNN: Росія попередила про авіаудар у районі військової бази США в Сирії

7 Вересня 2018, 13:57

Росія попередила США про підготовку удару по району в Сирії, у якому знаходиться американська військова база. Про це в п'ятницю, 7 вересня, повідомляє CNN.

 

Як зазначається, РФ попередила США про підготовку авіаудару по району, в якому розміщені десятки американських військових. За даними російської сторони, у цій місцевості знаходяться бойовики. За інформацією каналу, Пентагон розцінив це як попередження загрозу життя військових США.

 

Згідно з повідомленням, йдеться про військову базу в Пов-Танфе недалеко від кордону Сирії, Йорданії та Іраку, яка має ключове значення в боротьбі США і Росії за вплив у регіоні. У Пентагоні побоюються, що Росія може застосувати авіацію і корабельне озброєння.

 

"Ми їм настійно радили триматися подалі від Пов-Танфа. Ми налаштовані на відповідь", – повідомило CNN джерело.

 

Як повідомлялося, 7 вересня президент РФ Владімір Путін та лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибули в іранську столицю Тегеран, щоб взяти участь у переговорах по Сирії. 

 

6 вересня спецпредставник США по Сирії Джим Джеффрі повідомив, що Вашингтон має докази про підготовку хімічної атаки на сирійську провінцію Ідліб. 

 

Нагадаємо, Рада безпеки ООН повідомила, що 7 вересня проведе засідання через ситуації в сирійській провінції Ідліб, по якій РФ та сили президента Сирії Башара Асада завдали авіаудари, унаслідок яких загинули 13 мирних жителів.

 

Своєю чергою, постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі нагадала про неприпустимість використання хімічної зброї під час наступу на Ідліб. За її словами, якщо хімічна зброя буде використана, "ні для кого не секрет, хто саме її застосує".

 

Як повідомлялося, 4 вересня в Сирії військові літаки Росії відновили авіаудари по останній утримуваній повстанцями провінції Ідліб після 22-денної перерви. РФ підтримує президента Сирії Башара Асада, військові якого в цей час також завдають авіаударів і здійснюють обстріли.

 

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що РФ та Іран здійснять серйозну гуманітарну помилку в Сирії, якщо допустять наступ урядових сил на провінцію Ідліб.