Канцлер Австрії прибуде до України

29 Серпня 2018, 13:11

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц прибуде до Києва у вівторок, 4 вересня. Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

 

Зокрема, Курц зауважив, що хоче "поглибити добрі двосторонні політичні, економічні та культурні відносини".

 

Як відзначає видання, даний візит відбудеться на тлі обурення українськими політиками щодо присутності президента РФ Владіміра Путіна на весіллі голови МЗС Австрії Карін Кнайсль.

 

Водночас агентство APA повідомляє, що у відомстві федерального канцлера не підтвердили зв’язок візиту із "гнівом українців".

 

"Порошенко і Курц мають добру і постійну комунікацію. Візит так чи інакше планувався на осінь", – наголосив речник Курца.

 

Наголошується, що, під час переговорів Курц і Порошенко обговорять  австрійське головування в ЄС, двосторонні відносини між країнами і внутрішню політичну ситуацію в Україні з особливим наголосом на події на Донбасі.

 

Крім того, очікується  зустріч з мером Києва Віталієм Кличком.

 

Раніше канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що  Відень повністю поділяє позицію ЄС по відношенню до РФ, незважаючи на візит Путіна на весілля глави австрійського МЗС Карін Кнайсль. Зазначається, що під час весілля, російський лідер танцював з Кнайсль. Зокрема, це викликало протест у місцевих ЗМІ, які стверджували, що Кнайсль підірвала політику ЄС щодо Росії.