У НАТО повідомили про масштабне прибуття ВМС Росії до берегів Сирії

28 Серпня 2018, 21:55

Північноатлантичний альянс у вівторок, 28 серпня, повідомив про масштабне нарощування Військово-морського флоту Росії в Середземному морі біля берегів Сирії. Про це заявила речниця генсека Альянсу Оана Лунгеску, передає Haaretz.

 

"Військово-морський флот Росії надіслав у Середземне море значні військово-морські сили, зокрема кілька кораблів, оснащених сучасними крилатими ракетами", йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, раніше росЗМІ розповсюдили інформацію про найбільше військово-морське нарощування сил Москви з моменту вступу в сирійський конфлікт в 2015 році.

 

Згідно з повідомленням, підкріплення підійшло тоді, коли сирійський президент Башар Асад заявив про підготовку нападу на останній великий анклав повстанців Ідліб на півночі країни.

 

"Багато союзників по НАТО межують з Середземномор'ям, і наші військово-морські сили постійно діють там, тому ми стежимо за військово-морською діяльністю у регіоні, зокрема і російською", – наголосила Лунгеску.

 

Водночас вона підкреслила, що НАТО не буде спекулювати про намір російського флоту.

 

"Ми не будемо спекулювати про намір російського флоту, але важливо, щоб всі дійові особи в регіоні виявляли стриманість і утримувалися від погіршення і без того катастрофічної гуманітарної ситуації в Сирії", – додала представник НАТО.

 

Як повідомлялося 25 серпня, США попередили Росію про те, що у разі використання хімічної зброї режимом президента Сирії Асада, Вашингтон буде готовий завдати удару по Сирії.