Охорону держкордону посилять до Дня Незалежності

20 Серпня 2018, 15:46

У період святкування дня держпрапора та 27-ї річниці Дня незалежності прикордонна служба посилить заходи безпеки на державному кордоні. Про це повідомляє Державна прикордонна служба у понеділок, 20 серпня.

 

Повідомляється, що окрім пунктів пропуску на держрубежі,  заходи по забезпеченню безпеки та порядку також здійснюватимуться в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил в Донецькій та Луганській області та на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.  

 

"Прикордонники постійно проводитимуть моніторинг оперативної ситуації і враховуватимуть усі можливі виклики, насамперед, терористичні загрози. Для цього усі напрямки кордону будуть посилені додатковими нарядами. Під час руху осіб та транспортних засобів проводитиметься детальна оглядова робота. Крім того, до перевірки активно залучатимуть кінологів зі службовими собаками задля виявлення незаконного переміщення зброї та вибухових речовин.  До того ж здійснюватиметься ретельна перевірка документів осіб та транспортних засобів, які будуть знаходитися поблизу кордону тощо", – йдеться у тексті.

 

Для запобігання і недопущення провокацій прикордонники діятимуть у тісній взаємодії з Національною поліцією, Національною гвардією, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Службою Безпеки України.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у параді до Дня незалежності в Києві братимуть участь, окрім українських військових, делегації з 18 країн.

 

24 серпня 2018 року у військовому параді з нагоди 27-Ї річниці Незалежності України та 100-річчя відродження української державності візьме участь 4500 військовослужбовців і 250 одиниць військової техніки. 

 

Перша спільна репетиція Збройних сил України та інших силових структур до заходу на честь Дня Незалежності України відбулася на території авіаційного заводу імені Антонова 1 серпня.

 

Нагадаємо, у 2017 році у військовому параді у День Незалежності України взяли участь понад чотири тисячі українських військовослужбовців, а також 10 іноземних підрозділів, 9 із яких представляють країни НАТО, та щонайменше 11 міністрів оборони.