У Маріуполі невідомі в балаклавах напали на учасників арт-платформи, є поранені

20 Серпня 2018, 08:33

У Маріуполі 19 серпня група невідомих у балаклавах напала на відвідувачів і артистів концерту, що проходив на арт-платформі ТЮ, унаслідок чого близько 10 людей отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба організації "Платформа ТЮ" на своїй сторінці в Facebook.

 

 

"Під час виступу молодіжної групи на платформу ТЮ напали близько 30 молодиків в чорному одязі й балаклавах. Атакуючи увірвались в приміщення, розпилили газ, розбили техніку та інструменти, атакували музикантів та глядачів. Нападники трощили все та всіх на своєму шляху, використовуючи наші меблі в якості зброї. Атака не тривала й хвилини, нападники зникли в невідомому напрямку. Наразі близько 10 постраждалих, серед яких артисти, глядачі та менеджер ТЮ", – йдеться в повідомленні.

 

 

Представники платформи переконані, що інцидент пов'язаний із низкою нападів на активістів, що відбуваються останнім часом по всіх регіонах України.

 

"Ми викликали охорону, поліцію та швидку, зараз вони працюють на місці. Стан пошкоджень поки невідомо, є струси та синці. Багато зламаних меблів та техніки, розбита підлога. Добре, що всі живі та відносно цілі", – наголошується в повідомленні.

 

 

Як зазначається, нападники були добре підготовані, вони атакували приміщення водночас з усіх боків.

 

"На двох з них було помічено футболку Нацкорпусу. Щодо можливого мотиву нападу, залишимо пошук версій правоохоронцям", – додали в прес-службі "Платформи ТЮ".

 

 

Читайте також: Убивства та замахи на активістів. Найгучніші випадки за останній тиждень

 

Як повідомлялося,  17 серпня правоохоронці затримали двох осіб у рамках кримінального провадження щодо нападу на виконувача обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради та відому громадську діячку Катерину Гандзюк.

 

Нагадаємо, 31 липня  у Херсоні невідомий облив кислотою  виконувача обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради та відому громадську діячку Катерину Гандзюк. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом нападу на Гандзюк, попередня правова кваліфікація – ст.296 Кримінального кодексу України "хуліганство". Крім того, поліція оприлюднили фото ймовірного нападника. Пізніше правоохоронці перекваліфікували напад на виконувача обов'язків керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк з "хуліганства" на "тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування". 1 серпня стало відомо, що поліція перекваліфікувала напад на активістку з "тяжких тілесних ушкодження з метою залякування" на "замах на вбивство".

 

Згодом стало відомо, що Гандзюк перебуває в реанімаційному відділенні лікарні, її стан оцінюють як стабільно важкий. За попередньою інформацією, у неї від опіків постраждали 35% шкіри. Сильно пошкоджене ліве око, а найбільше постраждала шия.

 

3 серпня  Генеральний прокурор України прийняв рішення передати слідство до центрального апарату СБУ.

 

6 серпня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у замаху на вбивство Катерини Гандзюк у вигляді тримання під вартою на 60 діб.