Ракети КБ “Луч” за бойовими можливостями кращі за аналогічну зброю РФ – Турчинов

14 Серпня 2018, 11:47

Ракети конструкторського бюро (КБ) "Луч" за бойовими можливостями кращі за аналогічну зброю Російської Федерації. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

 

"Для нас принципово важливим є те, що ракети КБ "Луч" не тільки не поступаються, а за своїми бойовими можливостями краще, ніж аналогічна зброя російського виробництва", – зауважив він.

 

За його словами, бюро стало провідним розробником в Україні широкого спектру сучасних ракетних комплексів, зокрема,  "Скіф", "Корсар", "Стугна", "Сармат" та "Бар'єр", які "ефективно знищують ворожі цілі на фронті та користуються заслуженою повагою і попитом на зовнішніх ринках озброєнь".

 

Водночас Турчинов наголосив, що ракети КБ "Луч" "можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту та протидії". 

 

Нагадаємо, 26 липня на Гончарівському полігоні ЗСУ пройшли комплексні випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва. 

 

Раніше Турчинов заявив, що президент РФ Владімір Путін використовує агресію проти України як таран проти Європи, провокуючи розкол серед країн Євросоюзу.