Напруження в Азовському морі. Порошенко анонсував розширення масштабів навчань “Сі Бриз”

9 Серпня 2018, 08:45

Президент України Петро Порошенко заявив, що 2019 року планується збільшити кількість військових-учасників та розширити географію проведення навчань "Сі Бриз-2019". Про це йдеться у повідомлені у Facebook.

 

За його словами, цього року у військово-тактичних навчаннях "Сі Бриз" взяли участь представники 19 країн-членів НАТО та союзників.

 

"Оцінка менторів з 8 країн-членів Альянсу чітка та однозначна – завдяки навчанням був зроблений великий крок вперед щодо підвищення рівня взаємодії та координації ВМС України та військових сил країн-союзників. І військові навчання "Сі Бриз-2018" – це не лише підвищення такої взаємосумісності, а й нарощування рівня морської та польової виучки та злагодження багатонаціональних підрозділів", – зауважив глава держави.

 

 

Нагадаємо, 14 липня у рамках "Сі Бриз" взвод резервістів морської піхоти США разом з українськими морськими піхотинцями провели навчання з нападу на уявного ворога. 

 

"Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року.