У військовому параді до Дня Незалежності в Києві візьмуть участь 15 країн-партнерів

7 Серпня 2018, 12:42

У Києві у День незалежності України 24 серпня під час військового параду Хрещатиком крокуватимуть Підрозділи від 15 країн-партнерів. Про це заявив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міноборони.

 

«Ми запросили наших партнерів до участі в параді. Наразі підтвердили участь своїх підрозділів в урочистих заходах з нагоди святкування 27 річниці Незалежності України 15 країн-партнерів, у тому числі й з держав Північноатлантичного Альянсу, а також високі гості з дружніх країн», — повідомив він 7 серпня під час перевірки підготовки особового складу, який залучається до військового параду.

 

Як повідомлялося, 24 серпня 2018 року у військовому параді з нагоди 27-Ї річниці Незалежності України та 100-річчя відродження української державності візьме участь 4500 військовослужбовців і 250 одиниць військової техніки. 

 

Перша спільна репетиція Збройних сил України та інших силових структур до заходу на честь Дня Незалежності України відбулася на території авіаційного заводу імені Антонова 1 серпня.

 

Нагадаємо, у 2017 році у військовому параді у День Незалежності України взяли участь понад чотири тисячі українських військовослужбовців, а також 10 іноземних підрозділів, 9 із яких представляють країни НАТО, та щонайменше 11 міністрів оборони.