Похорон жертви “Новичка” у Еймсбері відбудеться при підвищених заходах безпеки

30 Липня 2018, 09:57

Під час похорону 44-річної Дон Стерджесс, який відбудеться 30 липня, передбачені спеціальні заходи, щоб запобігти можливому вплив реагенту на тих, хто прийшов попрощатися із загиблою. Про це повідомляє Sky News.Про це повідомляє Sky News.

 

Повідомляється, що на похороні не буде носильників: труна буде вже стояти на місці, коли рідні прийдуть попрощатися із загиблою.

 

Крім того, у родини буде 15 хвилин, щоб попрощатися з жінкою. Сторонні люди не будуть допущені на церемонію прощання.

 

Нагадаємо, 25 липня у Великій Британії Чарлі Роулі, який постраждав від нервово-паралітичної речовини "Новичок" в Еймсбері, повідомив, що подарував флакон з отрутою, думаючи, що це парфуми, Дон Стерджесс, яка загинула внаслідок отруєння.

 

Як повідомлялося,  20 липня виписали з лікарні Чарлі Роулі, який постраждав унаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новичок". Натомість друга постраждала від отруєння 44-річна Дон Стерджес померла 8 липня.

 

Згодом, 13 липня, поліція Британії заявила, що знайшла у будинку Чарлі Роулі "маленьку пляшку" з  "Новичком". Метью Роулі, брат постраждалого від отруєння Чарлі Роулі, заявив, що нервово-паралітична речовина "Новичок" містилась у флаконі для парфумів. 

 

Нагадаємо,  4 липня британські фахівці з контртерористичного підрозділу підтвердили, що новий інцидент в містечку Еймсбері знову пов'язаний з отруйною речовиною «Новичок»

 

4 липня поліція графства Вілтшир повідомила про отруєння невідомою речовиною у місті Еймсбері, неподалік Солсбері.  За даними поліції, 30 червня в одному з будинків були виявлені чоловік і жінка без свідомості. Поліція припускає їх можливий контакт з "невідомою речовиною". Місця, які постраждалі могли відвідати перед інцидентом, оточили в якості запобіжного заходу.