Організацією отруєння Скрєпалєй займалися дві групи з Росії – ЗМІ

29 Липня 2018, 14:40

Організацією отруєння Скрєпалєй займалися дві групи з Росії: одна доставляла нервово-паралітичну речовину "Новичок", друга займалася отруєнням екс-полковника ГРУ. Про це повідомляє The Mirror.

 

Слідство вважає, що ємність з "Новичком", яку підібрав на вулиці і подарував як парфуми своїй партнерці Дон Стерджесс (померла від отруєння "Новичком" – ред.) британець Чарлі Роулі, не може бути тим флаконом, з якого отруїли Скрєпалєй.

 

Варто зазначити, що пляшечка, яку знайшов Роулі, була запечатана.

 

Якщо це так, то другий флакон з-під "Новичка" все ще може перебувати в Великобританії і нести небезпеку для жителів.

 

"Пляшку, в яку вони поклали його (отруту "Новичок" – ред.), можна було купити тільки в Росії. Заяви про те, що це не з Росії, смішні", – запевняє співрозмовник видання.

 

Також зазначається, що одна або обидві групи отруювачів могли перебувати в Великобританії упродовж тривалого часу до березневого нападу на Скрєпалєй. Вони спостерігали за жертвою, щоб визначити найкращий спосіб для отруєння.

 

Як повідомлялося,  20 липня виписали з лікарні Чарлі Роулі, який постраждав унаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новичок". Натомість друга постраждала від отруєння 44-річна Дон Стерджес померла 8 липня.

 

Згодом, 13 липня, поліція Британії заявила, що знайшла у будинку Чарлі Роулі "маленьку пляшку" з  "Новичком". Метью Роулі, брат постраждалого від отруєння Чарлі Роулі, заявив, що нервово-паралітична речовина "Новичок" містилась у флаконі для парфумів. 

 

Нагадаємо,  4 липня британські фахівці з контртерористичного підрозділу підтвердили, що новий інцидент в містечку Еймсбері знову пов'язаний з отруйною речовиною «Новичок»

 

4 липня поліція графства Вілтшир повідомила про отруєння невідомою речовиною у місті Еймсбері, неподалік Солсбері.  За даними поліції, 30 червня в одному з будинків були виявлені чоловік і жінка без свідомості. Поліція припускає їх можливий контакт з "невідомою речовиною". Місця, які постраждалі могли відвідати перед інцидентом, оточили в якості запобіжного заходу.