У Євросоюзі відреагували на декларацію США щодо Криму

26 Липня 2018, 10:52

Європейський Союз підтримав декларацію США щодо невизнання анексії Криму Росією.Про це повідомив представник Євросоюзу.

 

"Кримська декларація США" відображає сильну і принципову позиція США щодо незаконної анексії Росією Криму та Севастополя та щодо порушення суверенітету і територіальної цілісності України", – йдеться в повідомленні.

 

У ЄС нагадують, як було вказано у декларації високого представника Федеріки Могеріні від 16 березня 2018 року, Європейський союз не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію.

 

"Ми, як і раніше, твердо прихильні суверенітету і територіальній цілісності України і повністю реалізуємо нашу політику невизнання, в тому числі за допомогою обмежувальних заходів. Це порушення міжнародного права залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який захищає єдність і суверенітет усіх держав", – наголосив представник ЄС.

 

Нагадаємо, 25 липня державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати ніколи не визнають російську окупацію Криму і будуть наполягати на територіальній цілісності України. Своєю чергою, президент України Петро Порошенко повідомив, що вітає заяву Вашингтона про невизнання спроби анексії Українського Криму російським агресором та вважає її історичною. 

 

Згодом Велика Британія, Польща та Німеччина офіційно підтримали декларацію США щодо невизнання анексії Криму Росією.