ДТП на Житомирщині. Правоохоронці повідомили про підозру власнику автобуса

23 Липня 2018, 09:21

Правоохоронці 21 липня оголосили підозру власнику автобуса, який потрапив у ДТП у Житомирській області, унаслідок якої загинуло 10 осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

 

"У суботу, 21 липня 2018 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, власнику автобуса, водієм якого спричинено зіткнення, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 287 КК України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації)", – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, розслідуванням установлено, що автобус Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який у порушення Правил дорожнього руху,  не забезпечив технічний стан транспортного засобу та його обладнання вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, а також правил технічної експлуатації, та допустив до керування водія, який перебував у стані стомлення.

 

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 липня,  Житомирській області внаслідок зіткнення маршрутки та вантажівки загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані. Десятьох потерпілих у ДТП доправили до чотирьох медичних закладів обласного центру, стан чотирьох осіб оцінюють як важкий. Крім того, 20 липня правоохоронці затримали власника маршрутного автобусу, за участю якого 20 липня сталася ДТП на трасі Київ-Чоп.