Сенат США заборонив іноземцям проводити допити американців

20 Липня 2018, 09:33

Сенат Сполучених Штатів прийняв резолюцію, яка закликає Білий дім захистити американських офіційних осіб від допиту іноземними державами. Про це передає Bloomberg у четвер, 19 липня.

 

Таким чином Білому дому наказано захистити від допитів з боку іноземних держав (в тому числі і уряду РФ) всіх американських дипломатів, чиновників, політиків, правоохоронців та військових. Згідно з документом не має значення – це діючий або колишній держслужбовець.

 

Повідомляється, що резолюцію підтримали 98 американських сенаторів із 98.

 

У тексті йдеться, що голосуванню передувала пропозиція президента Росії Владіміра Путіна щодо допиту російськими слідчими американських громадян. Йдеться про тих американців, які, на думку РФ, замішані в протиправній діяльності в РФ. Таку пропозицію Путін висловив Трампу на прес-конференції в Гельсінкі.

 

Нагадаємо, 19 липня президент США Дональд Трамп повідомив, що "з нетерпінням" очікує нової зустрічі із президентом Росії Владіміром Путіним.

 

16 липня президент США Дональд Трамп та президент Росії Владімір Путін зустрілися у Гельсінкі. 16 липня президент США Дональд Трамп не звинуватив Росію у втручанні в американські президентські вибори в 2016 році, а також не підтримав висновки спецслужб США, які стверджують, що РФ втручалася у вибори. Зокрема, Трамп сказав: "президент Путін каже, що це не Росія. Я не бачу причин, чому це повинна бути вона". Водночас він поставив під сумнів роботу американських спецслужб. Однак 17 липня Трамп повідомив, що погоджується та приймає висновки американських розвідувальні служби про те, що Росія втручалася у вибори в 2016 році.