Польща передала Україні екс-головного бухгалтера “Укрспирту”

18 Липня 2018, 12:11

Генеральна прокуратура Польщі задовольнила клопотання Генеральної прокуратури України  про видачу колишнього головного бухгалтера "Укрспирту" Сергія Безродного. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

 

"Генеральна прокуратура Республіки Польща задовольнила клопотання ГПУ про видачу екс-головного бухгалтера ДП "Укрспирт" С.Безродного в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності", – зауважила вона.

 

 

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що Безродний у змові з іншими чиновниками розтратив майже 261 млн гривень коштів держпідприємства  та ухилився від сплати податків, чим завдав шкоди держбюдету у майже 50 млн гривень. 

 

Зазначається, що Безродного передали 16 липня 2018 року у пункті пропуску "Дорогуськ- Ягодин". Вчора, 17 липня Шевченківський райсуд Києва арештував екс-чиновника із заставою у 27,6 млн гривень.

 

Наголошується, що Шевченківський райсуд у вівторок, 17 липня, обрав Безродному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою у вигляді застави в розмірі 27 615 000 грн.

 

"Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводиться судово-економічна експертиза.В межах строку досудового розслідування Генпрокуратурою планується його закінчення та направлення до суду з обвинувальним актом", – додала Сарган.

 

Нагадаємо, 26 січня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що злочинна група на чолі з колишнім керівником "Укрспирту" Михайлом Лабутіним готувала терористичні атаки на державні установи в Україні. 

 

 25 січня ГПУ підтвердила затримання колишнього генерального директора державного підприємства "Укрспирт" Михайла Лабутіна в Румунії. Зазначимо, що 17 грудня 2014 року екс-голова Укрспирту Михайло Лабутін був звільнений. Раніше йому було повідомлено про підозру у зловживаннях на 200 млн грн. 19 грудня Лабутін був вивезений з лікарні бійцями батальйону "Айдар", які також взяли під охорону саме держпідприємство.

 

Як повідомлялося 26 грудня, працівники Національної поліції затримали п'ятьох активних членів злочинної групи, яка займалася викраденнями і вбивствами людей в Києві. зокрема, їх підозрюють у вбивстві екс-керівника Укрспирту. 

 

Додамо, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави щодо всіх затриманих.