Трамп у Гельсінкі зустрівся з президентом Фінляндії

16 Липня 2018, 12:05
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп зустрівся з президентом Фінляндії Саулі Нійністьо перед самітом з президентом РФ Владіміром Путіним у Гельсінкі. Про це повідомляє агентство AP у понеділок, 16 липня.
 

"Трамп прибув до Резиденції Мянтюніемі в Гельсінкі, де його і першу леді Меланію Трамп привітали президент Саулі Нійністьо та його дружина", – йдеться у повідомленні агентства.

 

 

 

Лідери були помічені разом на маленькому балконі резиденції перед тим, як розпочався сніданок. 

 

 

Повідомляється, що після цього Трамп має повернутись до свого готелю, перш ніж вирушити до президентського палацу на переговори з Путіним.

 

 

 

Нагадаємо, зустріч між президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом та президентом РФ Владіміром Путіним у понеділок, 16 липня, пройде у форматі тет-а-тет та триватиме півтори години. 

 

Як повідомлялося, зустріч  Трампа і Путіна 16 липня в Гельсінкі пройде на тлі акцій протесту.  Зазначається, що поліції було відомо про підготовку чотирьох демонстрацій. Зокрема, одну з акцій мали провести члени молодіжного крила урядової партії "Національна коаліція". Крім того, готувалася  акція протесту Stop Putin ("Зупиніть Путіна"), до якої,  ймовірно, приєднаються активісти міжнародної акції #SaveOlegSentsov ("Врятуйте Олега Сенцова").

 

4 липня у прикордонній службі Фінляндії повідомили про підготовку до тимчасового повернення на кордонах перевірок осіб, що прибувають з Шенгенської зони через проведення у Гельсінкі зустрічі  Трампа і Путіна. 

 

Так, американське видання Politico повідомило, хто буде супроводжувати  Трампа на зустрічі з  Путіним в Гельсінкі. Зокрема, разом з Трампом вирушать керівник апарату Білого дому Джон Келлі, директор Білого дому з комунікацій Білл Шайн, радник з національної безпеки Джон Болтон, прес-секретар Сара Сандерс та перша леді США Меланія Трамп.

 

 

Додамо, Трамп під час зустрічі із Путіним зачепить питання втручання РФ в Україну та у вибори в США.