Фігурант “справи Сенцова” повідомив, що режисер пропонував “мистецький спротив” окупантам у Криму

12 Липня 2018, 16:58

Незаконно засуджений РФ український режисер пропонував "мистецький", а не насильницький спротив окупантам у Криму в 2014 році. Про це повідомив фігурант "справи Олега Сенцова" Микита Боркін у інтерв'ю "Громадському радіо".

 

"Він (Сенцов – Ред.) пропонував мистецький, не насильницький спротив. Ми малювали банери, плакати, клеїли стікери, кидалися фарбою у білборди з агітацією", – повідомив він.

 

Боркін також зазначив, що бачився із Сенцовим тричі, останній раз – на початку травня.

 

"Жодних наказів мені Олег не віддавав. Єдиний факт співпраці, де він виступав організатором дій, – це коли ми закидували фарбою білборди. Оскільки він мав автомобіль, він нас возив, шукав пропагандистські оголошення та планував маршрут. Їздили втрьох: я, Кольченко і Олег Сенцов. Поїздили містом, виїхали трохи за Сімферополь. Він нам потім сказав: "Нікуди не лізьте. Бачите, наш спротив і так вже сходить нанівець".  Ми були проти окупації і висловлювали таким чином свою позицію", – наголосив  Боркін.

 

Нагадаємо, фігурант "справи Олега Сенцова" Микита Боркін розповів подробиці щодо підпалів офісів "Єдіная Россія" і "Русского Єдінства" у Криму в 2014 році. Зокрема, він заявив, що український режисер не брав участь у підпалах в Криму. Натомість участь у підпалах брав він сам, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв, Ілля Зуйков та  Енвер Асанов, а згодом Олександр Кольченко.