Поліція Британії прокоментувала можливий зв’язок нового отруєння “Новачком” з хіматакою на Скріпалів

9 Липня 2018, 15:55

Британський топ-офіцер по боротьбі з тероризмом заявив, що детективи не можуть сказати, чи нервово-паралітична "Новачок", якою отруїли двох британців в місті Еймсбері, є тою ж, що була використана при хімічній атаці на колишнього російського шпигуна Сєргєя Скріпаля і його доньку Юлію у березні в Солсбері. Про це повідомляє агентство Reuters.

 

Так, 44-річна Дон Стерджесс померла після того, як 30 червня у західній Англії доторкнулася до предмета, зараженого "Новачком", всього за кілька миль від того місця, де отруїли Скріпалів.

 

"Цей останній жахливий поворот подій тільки зміцнив рішучість нашої слідчої групи, оскільки ми працюємо над виявленням тих, хто несе відповідальність за цей обурливий, безрозсудний і варварський акт", – зауважив глава антитерористичної поліції Великої Британії Ніл Басу.

 

"Наразі вони не можуть сказати, чи пов'язана знайдена у даному інциденті нервово-паралітична речовина з нападом на Сергія і Юлію Скріпалів", – підкреслив Басу.

 

Раніше стало відомо, що двоє бритнців з міста Еймсбері зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новачок" в результаті контакту із зараженим предметом.

 

Як повідомлося, міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес закликав Росію надати деталі отруєння "Новачком" колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії після того, як двоє британців були отруєні тією ж речовиною 30 червня. 

 

Нагадаємо,  4 липня британські фахівці з контртерористичного підрозділу підтвердили, що новий інцидент в містечку Еймсбері знову пов'язаний з отруйною речовиною «Новачок»

 

4 липня поліція графства Вілтшир повідомила про отруєння невідомою речовиною у місті Еймсбері, неподалік Солсбері.  За даними поліції, 30 червня в одному з будинків були виявлені чоловік і жінка без свідомості. Поліція припускає їх можливий контакт з "невідомою речовиною". Місця, які постраждалі могли відвідати перед інцидентом, оточили в якості запобіжного заходу.