Побиття прикордонників у Маріуполі. Суд обрав запобіжний захід підозрюваним

22 Червня 2018, 18:56

Суд обрав запобіжним захід двом чоловікам, яких підозрюють у побитті офіцерів Державної прикордонної служби України в кафе Маріуполя. Про це в п'ятницю, 22 червня, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

 

"За клопотанням Маріупольської місцевої прокуратури № 1 судом обрано запобіжні заходи двом чоловікам, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, що вчинене групою осіб) КК України", – йдеться в повідомленні.

 

У ГПУ заявили, що одного з підозрюваних взяли від варту з можливістю внесення застави в розмірі 17620 грн., водночас другому підозрюваному призначили цілодобовий домашній арешт. Однак прокуратура не погодилася із рішенням суду щодо останнього, тому готує апеляційну скаргу.

 

Як зазначається, досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури триває.

 

Нагадаємо, 17 червня у Маріуполі в кав'ярні підполковнику Держприкордонслужби зламали щелепу через його прохання дати меню українською мовою. Згодом стало відомо, що  внаслідок конфлікту постраждала жінка-офіцер ДПСУ, вона отримала струс головного мозку.

 

18 червня Державна прикордонна служба України вирішила провести службове розслідування за фактом побиття офіцерів-прикордонників, а 19 червня поліція відкрила провадження через побиття офіцерів у Маріуполі. 20 червня поліція затримала двох чоловіків у справі про побиття прикордонників в кафе Маріуполя. 21 червня стало відомо, що правоохоронці оголосили підозру двом чоловікам.