Україна закликала ООН забезпечити доступ незалежних лікарів до політв’язнів РФ

18 Червня 2018, 21:57

Посол України Юрій Клименко закликав ООН забезпечити доступ незалежних лікарів до українських політв'язнів, яких утримує Росія. Про це в понеділок, 18 червня, повідомляє прес-служба постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

 

"Оскільки кожна година має вирішальне значення для утримуваних РФ українських політв’язнів, стан здоров’я яких погіршується, звертаємось до спецдоповідача ООН знайти шляхи забезпечення їхнього права на здоров’я та доступу до них незалежних лікарів", – йдеться у повідомленні.

 

Крім того, Клименко наголосив, що "мільйони українських громадян в умовах російської окупації позбавлені можливості реалізації свого права на здоров’я".

 

Як повідомлялося, 18 червня постійний представник України в ООН Володимир Єльченко повідомив, що список українських політв’язнів передали генеральному секретарю організації Антоніу Гутеррешу. 

 

Нагадаємо, 18 червня Державний департамент США закликав Росію відпустити всіх політичних і релігійних бранців.  Зокрема, незаконно ув'язнених українців, а саме: Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Шумкова та Володимира Балуха.