У Сирії внаслідок авіаудару загинули щонайменше 40 бійців на боці сил Асада

18 Червня 2018, 14:04

Щонайменше 40 військовослужбовців, які воюють на боці уряду Сирії, були вбиті внаслідок авіаударів по східному кордону країни з Іраком. Про це заявила британська Сирійська обсерваторія з прав людини, повідомляє DPA.

 

Зазначається, що атака була націлена на місто Аль-Харі на сирійському кордоні з Іраком, на південний схід від міста Албу Камаль.

 

Зокрема, сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на військове джерело звинуватило очолювану США коаліцію в нанесенні ударів по одній зі своїх позицій у місті Аль-Харі на сході Сирії.

 

Так, спостерігачі відзначили, що жертвами можуть бути іракські або ліванські громадяни.

 

У свою чергу, проіранське ліванське угруповання "Хезболла" веде боротьбу в Сирії разом з силами Асада після початку повстання в 2011 році.

 

Водночас командир проурядових військ повідомив Reuters, що безпілотники, які були "ймовірно американськими", бомбили позиції іракських угруповань, а також сирійські військові позиції.

 

За словами командира, який не є сирійцем і виступав на умовах анонімності, в результаті удару загинули і отримали поранення деякі іракські бойовики.

 

"Жоден з членів очолюваної США коаліції не завдавав ударів поблизу Албу Камаля", – наголосив майор Джош Жак, представник Центрального командування США.

 

Нагадаємо, 28 травня кілька збройних формувань повстанців, які діють у південних сирійських провінціях Дераа і Кунейтра, прийняли рішення про об'єднання. Так, загони увійдуть до складу нового формування під назвою "Армія спасіння".

 

Як повідомлялося,  28 травня Євросоюз продовжив на рік обмежувальні заходи проти режиму у Сирії.  За оновленими даними, до санкційного списку входять 259 осіб та 67 установ, відносно яких застосовані візові заборони та заморожування активів.