“Час пішов на дні”. МЗС закликало Росію негайно відпустити політв’язня Балуха

15 Червня 2018, 16:39

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно відпустити незаконно засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха. Про це в п'ятницю, 15 червня, повідомила речник відомства Мар'яна Беца.

 

"Вимагаємо допустити до політв'язня Володимира Балуха українських або міжнародних лікарів. Вимагаємо від РФ його негайного звільнення", – наголосила вона.

 

 

 

Крім того, Беца заявила, що політв'язень перебуває в критичному стані.

 

"Чи є межа російському цинізму? Політв'язень В.Балух в критичному стані. Час пішов на дні. В цей час окупант незаконно продовжує його арешт", – підкреслила вона.

 

Як повідомлялося, 15 червня підконтрольний Кремлю Роздольненський суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою українському активісту Володимиру Балуху до 14 серпня.

 

Раніше під час судового засідання Балуху стало зле, йому викликали швидку допомогу. Згодом лікарі зробили йому укол, однак стан Балуха не покращився.

 

Нагадаємо, 19 березня в окупованому Криму засуджений український активіст Балух оголосив безстрокове голодування.

 

Як повідомлялося, 16 січня в окупованому Криму  Балуха засудили на 3 роки 7 місяців колонії-поселення та оштрафували на 10 тисяч рублів. Однак 14 березня в окупованому Криму так званий Верховний суд змінив вирок  Балуху. Суддя виключив з обвинувального акту пункт про придбання боєприпасів, у зв'язку з цим вирок змінили до трьох років та п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.