Україна подякувала Європарламенту за ухвалення резолюції щодо Сенцова – МЗС

14 Червня 2018, 22:06

Україна висловила вдячність Європейському Парламенту за ухвалення резолюції про порушення прав людини в Росії з вимогою негайного звільнення політв'язнів Кремля.Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ (МЗС) України у четвер, 14 червня.

 

"Україна високо цінує підтримку Європейського Парламенту та вдячна за ухвалення 14 червня 2018 року резолюції щодо масштабних порушень Росією прав людини та політично вмотивованих переслідувань проти громадян України", – йдеться у повідомленні.

 

У МЗС наголосили, що вимога європарламентарів до кремлівського режиму звільнити всіх незаконно ув’язнених за сфабрикованими справами громадян України на території Росії та в тимчасово окупованому Криму – важливий крок, що посилює міжнародний тиск на Росію.

"Символічно, що рішення Європейського Парламенту було ухвалено в день початку чемпіонату світу з футболу, яким Кремль цинічно намагається відвернути увагу міжнародної спільноти від своїх зухвалих злочинів та системних порушень прав людини", – додали у прес-службі.

 

Нагадаємо, 14 червня в Європейському парламенті ухвалили резолюцію про порушення прав людини в Росії з вимогою негайного звільнення незаконно утримуваних Олега Сенцова та усіх інших політв'язнів Кремля.