У Києві пройшла акція із закликом бойкотувати ЧС-2018 у Росії

14 Червня 2018, 17:10

У четвер, 14 червня, у Києві біля посольства Російської Федерації розпочалась акція "Росія – держава на кістках" із закликом бойкотувати Чемпіонат світу з футболу 2018. Про це повідомляє ТСН. 

 

Активісти вимагали звільнити українських політв’язнів та тримали у руках антиросійські плакати українського художника Андрія Єрмоленка.

 

 

Учасники акції також склали символічну фігуру з гіпсових кісток та  встановили російський триколор із написом "країна на кістках".

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 13 червня Міжнародна коаліція з прав людини оголосила початок глобальної кампанії #RedCard4Putin.

 

 8 червня стартував другий етап глобальної кампанії по звільненню українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язів #SaveOlegSentsov.

 

Міністр закордонних справ Канади  Христя Фріланд звернулася до Росії з вимогою звільнити незаконно утримуваного українського режисера Олега Сенцова. 

 

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування. Згодом стало відомо, що незаконно засуджений у Росії Сенцов почав отримувати у колонії підтримуючу терапію. 

 

Як повідомлялося 16 березня, Сенцов повідомив про погіршення стану здоров'я. Зокрема, він зазначив, що в нього почали кришитися зуби та випадати волосся.

 

Суд РФ засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі 25 серпня 2015 року. Росія відмовила Україні у передачі полів'язня, оскільки розглядає кримчанина як громадянина РФ (російське громадянство було нав'язане йому після незаконної анексії Криму).