Українські протитанкові ракетні комплекси показали себе не гіршими за Javelin – експерт

12 Червня 2018, 13:13

Протитанкові ракетні комплекси «Скіф» та «Корсар» українського виробництва показали себе на нещодавніх стрільбах не гіршими за американські протитанкові ракетні комплекси третього покоління Javelin.  Про це у вівторок, 12 червня повідомив Валентин Бадрак, керівник Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

 

«На сьогодні є ціла лінійка ПТРК, серед яких найбільш відомі – це «Скіф» та «Корсар». На нещодавніх стрільбах, коли відстрілювали американські Javelin, як раз використовували ці два протитанкових ракетних комплекси, і вони продемонстрували, що вони не гірші за американські», – заявив він.

 

Бадрак додав, що українські ПТРК вразили цілі з тією ж точністю, що і американські Javelin. «100% влучання на дальності у майже 2 км, комплекси підтвердили свої високі характеристики», – наголосив військовий експерт.

 

Як повідомлялося, уперше випробування протитанкового комплексу третього покоління Javelin в Україні відбулося на одному з військових полігонів 22 травня. 

 

18 травня в Україні провели фінальні випробування оновленого ракетного комплексу "Скіф".

 

Раніше стало відомо, що сенатор США Роберт Портман повідомив, що крім Javelin, Вашингтон надасть Збройним силам України  снайперські комплекси. 

 

12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення $350 млн для надання безпекової допомоги Україні.