Аварія літака у Жешуві. Життю постраждалих українців нічого не загрожує

10 Червня 2018, 16:48

Життю трьох українців, які перебували на борту легкомоторного літака Сessna, що зазнав аварії поблизу аеропорту "Ясьонка" в Жешуві (Ряшеві), нічого не загрожує. Про це повідомив генконсул України в Любліні Василь Павлюк.

 

"За останньою інформацією, депутата Чижмаря виписано зі шпиталю в Жешуві, а ще одну особу, яка перебувала з ним у літаку, переведено до шпиталю в населеному пункті Рудня Мала. Життю цієї особи не загрожує небезпека", – заявив Павлюк.

 

За словами консула, правоохоронці ще хочуть допитати всіх учасників аварії, після чого вони зможуть виїхати з Польщі.

 

Павлюк додав, що йому не вдалося порозмовляти ані з Чижмарем, ані з іншими учасникам авіапригоди, оскільки, за словами лікарів у шпиталі Жешува, українці не захотіли зустрічатися з представниками генконсульства України в Любліні.

 

У свою чергу речниця поліції Підкарпатського воєводства Марта Табаш-Ригель повідомила, що, за попередніми оцінками поліції, літак упав через різке зниження оборотів двигуна, повітряне судно не долетіло до злітної смуги 200 метрів.

 

Речниця також підтвердила, що на борту Сessna було троє чоловіків віком 44, 48 і 30 років.

 

Нагадаємо, у польському Жешуві розбився український легкомоторний літак, в результаті чого троє людей отримали травми. Про це повідомляє польський телеканал TVN24, 

 

Пізніше стало відомо, що одним з постраждалих є нардеп від Радикальної партії Юрій Чижмарь. Про це написав народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Facebook .

 

"Сьогодні в польському Жешуві розбився легкомоторний літак, на борту якого перебував наш колега, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Чижмарь", – написав він.