Європарламент наступного тижня проголосує за надання Україні 1 млрд євро

8 Червня 2018, 15:42

У Європейському парламенті в рамках пленарного сесії (11-15 червня) відбудеться голосування по третій програмі макрофінансової допомоги для України, що передбачає виділення € 1 млрд. Про це йдеться у порядку денному засідань парламенту країн ЄС.

 

Зазначається, що у вівторок, 12 червня, заплановані дебати щодо пакета подальшої макрофінансової допомоги для України, а в середу, 13 червня, – голосування з цього питання. Також повідомляється, що доповідачем буде європарламентар Ярослав Валенса.

 

Нагадаємо, у березні міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що Оттава виділить 4,65 мільйони доларів Україні на навчання Збройних сил та забезпечення спеціального обладнання для української армії.

 

У вівторок, 29 травня, Рада міністрів Євросоюзу ухвалила угоду із Європарламентом щодо нового пакету макрофінансової допомоги Україні на суму 1 мільярд євро. Ці кошти покликані покрити фінансові потреби України протягом двох з половиною років. Зокрема, ними підтримуватиметься стабілізація економіки і програма структурних реформ, доповнюючи ресурси, надані МВФ та іншими донорами