Укрзалізниця відкрила доступ до своїх фінансових операцій

7 Червня 2018, 11:11

Укрзалізниця повністю розкрила всі свої фінансові операції для відкритого доступу на порталі «Єдиний веб-портал використання публічних коштів». Про це повідомляє прес-служба компанії у четвер, 7 червня. 

 

Зазначається, що Укрзалізниця самостійно звернулася до ДУ «Відкриті публічні фінанси» щодо розробки відповідного сервісу з метою демонстрації своїх фінансових операцій.

 

"На сьогодні після запуску цієї системи в роботу Укрзалізниця буде першою державною компанією, взагалі першою компанією в Україні, котра буде повністю розкривати всю інформацію в повному обсязі про всі свої фінансові трансакції. Крім нас, на сьогодні подібне робить тільки Державне казначейство" – розповів виконуючий обов’язки очільника Укрзалізниці Євген Кравцов.

 

Тепер всі операції Укрзалізниці можна прослідкувати на порталі відкритих державних даних e-data.

 

Кравцов також повідомив, що Укрзалізниця є однією з найбільших компаній країни, що забезпечує 3 % внутрішнього валового продукту економіки країни та перевозить його 35 %. Загальна кількість активів компанії – понад 270 млрд грн.

 

Нагадаємо, 1 червня залізничні квитки на потяги Укрзалізниці  з 1 червня подорожчали на 6% у зв'язку з початком літнього сезону.