Прокуратура оголосила підозру викрадачам координатора Євромайдану в Криму

5 Червня 2018, 19:18

Прокуратура повідомила про підозру трьом учасникам так званої "самооборони Криму", які викрали координатора руху "Євромайдан Крим" Андрія Щекуна та інших українських активістів в окупованому Криму. Про це у вівторок, 5 червня, повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

 

"У ході здійснення досудового розслідування установлено, що упродовж березня 2014 року члени незаконно створеного озброєного формування "самооборона Криму", без жодних законних повноважень у м. Сімферополі затримували громадян України, після чого тривалий час незаконно утримували їх у невідомому місці. Потерпілі постійно перебували з мішками на головах та піддавалися моральним та фізичним стражданням", – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, слідство встановило активних учасників незаконних затримань громадян України.

 

"На даний час трьом особам – членам "самооборони Криму" повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини – Ред.) Кримінального кодексу України. Наразі вживаються заходи щодо отримання дозволу на затримання цих осіб та оголошення їх у розшук", – додали в прокураторі.

 

Як повідомлялось, 9 березня 2014 року у Сімферополі заарештували керівника "Євромайдан-Крим" Андрія Щекуна. За словами міліціонерів, у лінійному відділі Щекуна немає, його нібито забрали з собою представники "Російської єдності".

 

Крім того, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що на залізничному вокзалі Сімферополя представники так званої "самооборони Криму" незаконно обшукують усіх людей, які поїздами прибувають на півострів. За його словами, поїзди зустрічають кількадесят осіб із пов’язками з написом "Дружинник АР Крым", які проводять огляд речей пасажирів.