Порошенко обговорив з королем Іспанії ситуацію на Донбасі та в Криму

4 Червня 2018, 21:39

Президент України Петро Порошенко в понеділок, 4 червня, провів зустріч з королем Іспанії Феліпе VI, у ході  якої сторони обговорили ситуацію на окупованому Донбасі та в анексованому Криму. Про це повідомляє прес-служба глав держави.

 

 

"Петро Порошенко ознайомив Короля Іспанії з розвитком ситуації в тимчасово окупованих Донбасі та Криму. Глава Української держави висловив сподівання на сприяння іспанської сторони у звільненні українських заручників та політичних в'язнів, які незаконно утримуються в Росії", – йдеться в повідомленні.

 

Водночас президент високо оцінив підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності України в протидії російській агресії. У свою чергу, Король Феліпе VI відзначив чітку позицію України на підтримку єдності Іспанії.

 

"Під час зустрічі було відзначено вклад української громади у розвиток Іспанії, також було обговорено питання забезпечення прав та культурно-освітніх потреб понад 100-тисячної української громади, яка проживає в Іспанії", – зазначається в повідомленні.

 

Нагадаємо, 2 червня президент України Петро Порошенко відправився з офіційним візитом до Іспанії. Візит Порошенка став першим приїздом іноземного лідера з моменту призначення нового прем'єр-міністра Педро Санчеса та першим за останні 22 роки офіційним візитом президента України до Іспанії.