У Черкасах чоловік погрожував підірвати офіс громадської організації, загинув депутат облради – ЗМІ

24 Травня 2018, 21:43

У Черкасах у четвер, 24 травня, чоловік з двома гранатами та зброєю зайшов в офіс громадської організації "Черкащани" та погрожував вчинити самогубство й підірвати будівлю. Про це повідомляє Громадське телебачення.

 

Згідно з повідомленням, чоловік зайшов у будівлю офісу, де, зокрема, перебував депутат Черкаської обласної ради від "Батьківщини" Сергій Гура та його охоронець. Між охоронцем та нападником сталася перестрілка, унаслідок чого нападника поранено. За даними місцевого видання Zmi.ck.ua, у результаті перестрілки нападник дістав вогнепальне поранення у груди та голову. Водночас у видання повідомили, що стан нападника нині стабілізовано, його життю нічого не загрожує.

 

 

Крім того, як зазначається,  унаслідок стрілянини депутат Черкаської обласної ради загинув.

 

Нагадаємо, 4 травня у Нікополі Дніпропетровської області сталася стрілянина на засіданні міськради. Так, представники "Право сектору" облив кефіром депутат від "Громадської сили" Олександра Рибака, а міського голову Андрія Фісака "зеленкою", у свою чергу депутат дістав травматичний пістолет та зробив попереджувальний постріл в повітря, а інший в сторону активістів.

 

За даним фактом, поліція Нікополя відкрила кримінальне провадження за частиною ст.293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України. Згодом правоохоронці відкрили друге провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.