У КМДА анонсували заходи до Дня пам’яті жертв політичних репресій

17 Травня 2018, 12:01

Київська міська держадміністрація затвердила план меморіальних заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій, який відзначається щорічно у третю неділю травня. Про це у четвер, 17 травня, повідомила прес-служба КМДА

 

Так, 20 травня на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» відбудеться церемонія покладання квітів за участю керівництва держави та міста.

 

"За участю керівників місцевих органів влади та представників громадськості проведуть заходи з ушанування пам’яті жертв політичних репресій, покладання квітів і вінків до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць загибелі та поховань репресованих. Для широкої аудиторії буде проведено тематичні інформаційно-освітні, медійні, виставкові заходи", – йдеться в повідомленні.

 

Також буде рекомендовано релігійним організаціям провести 20 травня поминальні заходи за загиблими внаслідок політичних репресій. На будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій буде приспущено Державний Прапор України. Окрім того, у цю скорботну дату буде обмежено проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внесено відповідні зміни до програм радіо- і телебачення.

 

Зазначається, що структурним підрозділам доручено впорядкувати територію, забезпечити підготовку та оформлення місця проведення заходів на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили». У місцях проведення заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій буде забезпечено чергування машин швидкої допомоги та медичне обслуговування, чергування пожежно-рятувальної техніки, охорону громадського порядку, патрулювання.

 

Нагадаємо, торік у День пам'яті жертв політичних репресій прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що в окупованому Криму розгортається новий маховик політичних репресій проти громадян України.