Біля Варшави група зловмисників жорстоко побила українця

10 Травня 2018, 11:39

У селі Ґлоскув неподалік Варшави група невідомих зловмисників напала на трьох громадян України та жорстоко побила одного з них. Про це повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza.

 

"Був ранній вечір. Троє українців повертаються з магазину. Раптом прибули дві машини. Шість-сім чоловік вийшли з них. Вони вийняли бейсбольні бити з багажника і рушили на них", – йдеться у повідомленні.

 

Так, Микола, Андрій та Руслан працюють в Асоціації водних компаній у Ґлоскуві. Вони займаються технічним обслуговуванням та очищенням дренажних канав. Їм від 45 до 52 років.

 

"Чоловіки спокійні, ввічливі та доброзичливі, ніколи ні з ким не конфліктували", – розповів виданню їхній колега з роботи.

 

Зазначається, що у четвер, 3 травня, українці пішли у місцевий магазин. Після виходу з нього їх зачепив незнайомий чоловік, згодом  сталася словесна перепалка. 

 

"За їхніми словами, чоловік сказав, що знає, де вони живуть. Він дістав телефон та кудись зателефонував", – розповів співпрацівник постраждалих.

 

У свою чергу, коли українці йшли додому, дорогу їм загородили дорогу два автомобілі, з яких вийшло шість-сім чоловіків. Нападники витягнули з багажників бейсбольні бити та накинулися з ними на українців. Руслану та Андрію вдалося втекти. Зловмисники змогли наздогнати тільки Миколу. Бандити зловили його і жорстоко побили.

 

Наголошується, що під час побиття у чоловіка стався епілептичний напад. До лікарні його привезли з проламаним черепом, численними крововиливами та відкушеним язиком. 

 

Крім того, чоловік  був у нетверезому стані, тому його не змогли допитати.

 

Водночас місцева поліція продовжує розшук зловмисників. 

 

"Ми все ще шукаємо злочинців, тому ми не хочемо говорити про конкретні обставини даного інциденту", – прокоментувала прес-служба місцевої поліції польському порталу fakt.pl.

 

"Наразі зібраний матеріал не дозволяє нам сказати, чи атака відбулася на тлі національності", – додали у поліції.

 

Нагадаємо, 5 березня у Вроцлаві (Польща) в одному з міських трамваїв двоє чоловіків скоїли напад українця через його національну ознаку. Зазначається, що нападники встигла втекти з місця події. Наголошується, нападники використовували вульгарну і образливу лексику на адресу українця за національною ознакою.

 

 20 лютого у Варшаві в одному з міських автобусів чоловік  скоїв напад на двох українців у зв'язку з їхньою національністю, про це повідомляє "Польське радіо". Напад стався у районі Воля в столиці Польщі. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. Прокуратура висунула 27-річному нападникові звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. За це агресору загрожує до п’яти років ув'язнення.

 

Як повідомлялося, у Познані працедавець залишив на вулиці хвору українку, яка нелегально працювала в його фірмі. Після розголосу чоловік взяв на себе зобов’язанняоплатити її лікування і реабілітацію.