Стало відомо, хто далі вестиме справу щодо побиття нардепа Найєма

7 Травня 2018, 12:14

Прокуратура міста Києва взяла під своє процесуальне керівництво кримінальне провадження щодо побиття народного депутата України Мустафи Найєма, а подальше досудове розслідування у цьому провадженні  доручено слідчому управлінню Головного управління Нацполіції в Києві. Про це у понеділок, 7 травня, повідомила прес-служба прокуратури.

 

"Прокуратура міста Києва взяла під своє процесуальне керівництво кримінальне провадження, розпочате за фактом вчинення хуліганських дій відносно народного депутата України Мустафи Найєма та нанесення йому тілесних ушкоджень. Відповідно до постанови столичної прокуратури, подальше досудове розслідування у даному провадженні доручено слідчому управлінню Головного управління Нацполіції в м. Києві", – йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, у кримінальному провадженні вже проведено всі необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії. Крім того, у зв'язку із затриманням в Азербайджані підозрюваного у завданні тілесних ушкоджень народному депутату прокуратура міста Києва готує клопотання про його екстрадицію в Україну, додали у прокуратурі.

 

Нагадаємо, в суботу, 5 травня, правоохоронцями Азербайджану було затримано Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма.

 

Як повідомлялось, 30 квітня у Києві, біля Бесарабського ринку, стався конфлікт. Так, народний депутат Мустафа Найєм рухався власним автомобілем у напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав  Мercedes, через що почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із незнайомців вдарив нардепа в щелепу. Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "Перехоплення". Трьох зловмисників затримали. Чоловіка, який вдарив нардепа Найєма, ще розшукують. Найєма забрали "швидкою" до лікарні.

 

Згодом Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для трьох підозрюваний у нападі на народного депутата Мустафу Найєма.

 

2 травня стало відомо, що правоохоронці оголосили в розшук одного з учасників конфлікту, який завдав тілесних ушкоджень народному депутату Мустафі Найєму і зник з місця події, Магомеда-Аміна Саїтова.