СБУ затримала у Києві топ-менеджерів великої держкомпанії

4 Травня 2018, 13:26

Служба безпеки України викрили на хабарах керівництво державної акціонерної компанії "Хліб України". Про це в п'ятницю, 4 травня, повідомляє прес-служба СБУ.

 

 

"Правоохоронці встановили, що топ-менеджери компанії спільно із заступником міського голови одного із обласних центрів вимагали гроші від бізнесмена. За сто тисяч гривень на місяць зловмисники гарантували комерсанту не розірвання договору оренди частини майнового комплексу одного з дочірніх підприємств "Хліб України", – йдеться в повідомленні.

 

Працівники спецслужби задокументували, що зловмисники отримали першу щомісячну "оплат".

 

 

"Після перерахування на банківський рахунок другого "траншу" співробітники СБ України затримали у Києві керівника та юриста державної компанії, в обласному центі ‒ заступника мера та керівника дочірнього підприємства", – зазначається в повідомленні.

 

У СБУ заявили, що наразі вирішується питання стосовно повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 

"Усіх зловмисників затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії". – додали в спецслужбі.

 

Нагадаємо, 2 вересня 2017 року голову "Хліб України" затримали під час одержання хабара в сумі 7 тис. доларів від заступника директора приватного сільськогосподарського підприємства «Йосипівське». 20 вересня Печерський суд Києва відпустив під заставу голову правління державної акціонерної компанії "Хліб України" Мирона Скородинського. 

 

Додамо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура 25 листопада 2016 року внесла до ЄРДР відомості за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах, вчиненої керівником ДАК "Хліб України" Мироном Скородинським в період з липня 2016 року за ознаками правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.