Побиття Наєма. Суд обрав запобіжний захід усім нападникам

3 Травня 2018, 09:35

Шевченківський районний суд Києва 2 травня обрав запобіжний захід для трьох підозрюваний у нападі на народного депутата Мустафу Найєма. Про це повідомив брат депутата, адвокат Масі Найєм.

 

За його словами, громадянину РФ Магомеду-Саліху Арбуєвичу Саїтову обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною цілодобово покидати місце фактичного проживання до 30 червня .

 

"Його (Саїтова – Ред.) участь в інциденті була в тому, що він штовхав мого брата (Мустафу Найєма – Ред.), у тому числі в спину (на відео це добре видно). Щодо причетності його у продовженні бійки з іншої сторони арени – слідство ще встановлює його причетність", – йдеться в повідомленні.

 

Водночас до громадянина України Ахмеда-Абубакаровича Саїтова застосували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому залишати приміщення за місцем проживання в період з 23:00 до 06:00 до 30 червня.

 

"Його (Саїтова – Ред.)  участь в інциденті була в тому, що він керував автомобілем Мercedes АА 0095 ТТ і викликав по телефону, ймовірно, брата на ім’я Мага, який наніс найважчі тілесні ушкодження моєму брату (Мустафі Найєму – Ред.). Саме його дії спровокували всю ситуацію, яка сталась 30 квітня", – наголосив Масі Найєм.

 

Крім того, він зазначив, що громадянина РФ Умолта Руслановича Темербулатова також відпустили під домашній арешт, заборонивши йому залишати приміщення за місцем проживання в період з 23:00 до 06:00 до 30 червня.

 

"Його (Темербулатова – Ред.) участь в інциденті була в тому, що він тримав Мустафу за руки, коли його вдарили, а також в тому, що він продовжив злочинні діяння з іншої сторони Арена-Сіті, коли мій брат намагався зупини особу, що нанесла перший удар, до прибуття поліції", – додав Найєм.

 

Він також заявив, що прокуратура отримала дозвіл на затримання підозрюваного Магомеда-Аміна Саїтова, який втік.

 

Нагадаємо, 30 квітня у Києві, біля Бесарабського ринку, стався конфлікт. Так, народний депутат Мустафа Найєм рухався власним автомобілем у напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав  Мercedes, через що почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із незнайомців вдарив нардепа в щелепу. Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "Перехоплення". Трьох зловмисників затримали. Чоловіка, який вдарив нардепа Найєма, ще розшукують. Найєма забрали "швидкою" до лікарні.

 

2 травня стало відомо, що правоохоронці оголосили в розшук одного з учасників конфлікту, який завдав тілесних ушкоджень народному депутату Мустафі Найєму і зник з місця події, Магомеда-Аміна Саїтова.