Британія, Франція і Німеччина хочуть удосконалити ядерну угоду з Іраном

29 Квітня 2018, 19:34

Лідери Великої Британії, Франції і Німеччини вважають, що ядерна угода з Іраном є найкращим способом запобігти набуттю ядерної зброї Іраном. Про це повідомляє Reuters.

 

Тереза Мей під час телефонної розмови узгодила з Еммануелем Макроном та Ангелою Меркель те, що угода з Іраном повинна бути розширена на інші сфери, і зокрема стосуватися балістичних ракет. А умови повинні бути переглянуті, коли угода закінчить свою дію, вв.

 

"Вони сповнені рішучості продовжувати тісну співпрацю із США щодо вирішення ряду проблем, які створює Іран: зокрема щодо питань, які буде покривати нова угода", – йдеться у повідомленні канцелярії Мей.

 

Варто зазначити, що у 2015 році Іран погодився згорнути свою ядерну програму в обмін на полегшення економічних санкцій. Президент США Дональд Трамп погрожує відмовитися від продовження терміну дії ядерного пакту.

 

Нагадаємо, 24 квітня президент Сполучених Штаів Америки Дональд Трамп заявив, що Іран зіткнеться з "великими проблемами", якщо Тегеран вирішить відновити свою ядерну програму.  Крім того, господар Білого дому називав ядерну угоду з Іраном "божевіллям".

 

23 квітня стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон проситимуть президента США Дональда Трампа не виходити з ядерної угоди з Іраном, так як це може викликати серйозні проблеми.

 

Як повідомлялося,  17 жовтня президент США Дональд Трамп заявив про можливість повного виходу Сполучених Штатів із ядерної угоди з Іраном.