У Сирії урядові сили завдали авіаударів по табору біженців, є загиблі

27 Квітня 2018, 20:50

У Сирії урядові сили завдали авіаударів та наземних обстрілів по табору палестинських біженців Ярмук на півдні Дамаска, унаслідок чого загинуло 17 мирних жителів, у тому числі семеро дітей. Про це повідомили в Сирійській обсерваторії з прав людини, передає AFP.

 

"Авіаудари та артилерійські обстріли з боку сирійського режиму вбили 17 цивільних осіб, включаючи семеро дітей у п'ятницю", – йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, сили сирійського президента Башара Асада 19 квітня почали наступ на південь міста, щоб витіснити терористів угрупування "Ісламська держава" з цього району після того, як джихадисти відмовилися скласти зброю в рамках угоди щодо евакуації.

 

"Військові підрозділи, підтримувані ВПС і артилерією, просувалися за кількома напрямками на півдні Дамаска, включаючи район Хаджар-Асвад, після прориву оборони терористів",– йдеться в повідомленні державного агентства SANA.

 

Повідомляється, що під час наступу джихадисти зазнали значних людських та матеріальних втрат.

 

Сирійське державне телебачення повідомило, що армія захопила контроль над будівлями і "мережами траншей і тунелів" бойовиків ІДІЛ в районі Хаджар-Асвада.

 

Як повідомлялося, у ніч на 8 квітня на лікарню сирійського міста Дума, яке розташоване у районі Східної Гути, впала так звана "хлорна бомба", від якої щонайменше 1000 цивільних постраждали від задухи та 150 загинули. Зокрема, відповідальність за хімічні напади приписують режиму Асада та його прибічниками, а саме Росії та Ірану.