СБУ викрила на хабарі посадовців одного з судів Києва

27 Квітня 2018, 19:08

Служба безпеки України викрили посадовців Подільського районного суду Києва на хабарі в 10 тис. доларів. Про це в п'ятницю, 27 квітня, повідомляє прес-служба відомства. 

 

"Оперативники спецслужби задокументували, що один із суддів спільно з чиновником апарату вимагали десять тисяч доларів США від підприємця за позитивне рішення у судовій справі щодо упущеної матеріальної вигоди", – йдеться в повідомленні.

 

 

Зазначається, що працівники СБУ спільно з представниками НАБУ викрили обох зловмисників на робочих місцях після отримання всієї суми неправомірної вигоди.

 

"Наразі тривають обшуки за місцями роботи та проживання посадовців.  Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. У рамках досудового слідства, перевіряється інформація щодо причетності до вказаного злочину ще одного судді Подільського суду", – наголошується в повідомленні.

 

 

Тривають невідкладні слідчі дії.

 

Раніше ЗМІ повідомили, що в СБУ проводить слідчі дії у Подільському районному суді Києва.

 

Нагадаємо, 24 квітня Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) у Києві затримали працівника Служби безпеки України на хабарі у понад 47 тисяч доларів.