Глава Пентагона заявив, що США планують залишити війська в Сирії

26 Квітня 2018, 22:04

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон має намір зберегти військову присутність в Сирії, а також розширити боротьбу з терористичною організацією "Ісламська держава". Про це він повідомив на слуханнях в комітеті Сенату з питань збройних справах, передає Reuters.

 

За словами глави Пентагону, США мають намір більшою мірою залучати до боротьби з ісламістами інші країни Близького Сходу.

 

Крім того, Меттіса наголосив, що активність екстремістських угруповань в регіоні останнім часом зросла.

 

Як повідомлялося, 25 квітня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що країни Близького Сходу повинні заплатити за безперервну американську військову присутність в Сирії, а також направити свої військові частини. 

 

Нагадаємо, у березні 2018 року Сполучені Штати Америки понесли найбільші втрати з початку операції в Сирії та Іраку. Таку інформацію надали в Пентагоні. Так, за останній місяць під час операцій у Сирії та Іраку загинули вісім військових США. 29 березня двоє американських військових підірвалися на саморобній бомбі в сирійському Манбіджі, а ще п'ятеро членів коаліції отримали поранення. Одним із загиблих був американцем. А 15 березня в Іраці розбився вертоліт HH-60 Pave Hawk, в результаті чого загинули семеро членів екіпажу. Всього час операції коаліції США "Непохитна рішучість" ( яка почалася 8 серпня 2014 року) загинули 59 американських військових, у тому числі 13 при виконанні бойових завдань. Крім цього, на добу США витрачають на операцію в середньому по 13,6 мільйонів доларів.

 

31 березня президент США Дональд Трамп наказав заморозити 200 мільйонів доларів у фондах для допомоги у відновленні Сирії. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Згідно інформації американських ЗМІ, Трамп заморозив кошти, дізнавшись з новинах, що США погодилися надати додаткові 200 млн доларів на потреби з відновлення та стабілізації ситуації в Сирії.

 

Як повідомлялося, 29 березня  Дональд Трамп , повідомив, що США припинять свою військову присутність у Сирії "дуже скоро". Однак 5 квітня стало відомо, що Трамп погодився, що американські війська у Сирії мають залишатися трохи довше, щоб перемогти терористичне угруповання "Ісламська держава", проте хоче відносно швидкого їх виведення.