СБУ запобігла провокаціям спецслужб РФ через соціальні мережі

26 Квітня 2018, 11:56

Працівники Служби безпеки України виявили спроби російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята через використання заборонених соціальних мереж.

 

Зазначається, що оперативники у березні та квітні припинили діяльність групи осіб, до якої входило двоє киян та троє мешканців Одещини.

 

"Зловмисники за вказівкою спецслужб РФ адміністрували антиукраїнські спільноти у соціальних спільнотах "ВКонтакте" та "Одноклассники", – повідомляє прес-служба СБУ У Facebook.

 

 

Зокрема, правоохоронці задокументували, що адміністратори спільнот напередодні травневих свят організували пошук та вербування виконавців у південно-східних регіонах країни для здійснення провокацій.

 

"За завданням та фінансуванням кураторів з РФ вони мали активно поширювати через підконтрольні групи у соцмережах інформаційні повідомлення, що спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та заклики до організації масових протестних заходів", – йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 22 березня у Чернігові Служба безпеки України викрила угруповання, яке на замовлення спецслужб Росії здійснювало провокації, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Про це в четвер, 22 березня, повідомляє прес-служба СБУ. Правоохоронці встановили, що учасники угруповання причетні до здійснення низки актів вандалізму щодо об’єктів польської та єврейської культурно-релігійної спадщини на території Сумської та Волинської областей.